Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 30 gru 2021, 00:25 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 12 gru 2020, 17:57
Posty: 4
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
W jednej z firm, które obsługuje korzystam z Veeam Agent od Windows i za jego pomocą robię kopie zapasowe desktopów na serwer NAS. Na jednym z komputerów mam problem z backupem gdyż pojawia się błąd:
Kod:
Calculating digest Error: Cannot find shadow copy of volume Recovery.


Jest połącznie z NAS-em, na pozostałych komputerach kopia zapasowa wykonała się bez problemu. Ktoś coś poradzi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 30 gru 2021, 14:51 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 6612
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 15 raz
Pomógł: 138 raz
@vokowal

Warto takie pytania zaczynać od podania wersji oprogramowania/systemu, w/z którym chcemy rozwiązać problem ;-)

Zacznij jednak od zweryfikowania czy usługa 'Kopiowanie woluminów w tle (Volume Shadow Copy)' jest uruchomiona (services.msc). Jeśli nie to uruchom i spróbuj wykonać backup ręcznie. Nawet jeśli działa to możesz ją zatrzymać i ponownie uruchomić... Jeśli 'Typ Uruchamiania' zdefiniowano na 'Ręczny' to zmień go na 'Automatycznie'. Jak to nie pomoże o będziemy szukać dalej, pamiętaj jednak o wersji Veeam Agent...

_________________
Washi
Jeśli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Chmura obliczeniowa, wirtualizacja,... - https://www.virtual-it.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 30 gru 2021, 17:16 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 12 gru 2020, 17:57
Posty: 4
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Cytuj:
Zacznij jednak od zweryfikowania czy usługa 'Kopiowanie woluminów w tle (Volume Shadow Copy)' jest uruchomiona


Wielkie dzięki, włączenie usługi pomogło, a wersja z jakiej korzystam to 4.0.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 30 gru 2021, 17:49 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 6612
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 15 raz
Pomógł: 138 raz
Super, że działa. BTW jest już wersja Veeam Agent for Windows 5.0.2, warto zatem zaktualizować ;-)

_________________
Washi
Jeśli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Chmura obliczeniowa, wirtualizacja,... - https://www.virtual-it.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Copyright © 2008-2012. All Rights Reserved Virtual-IT.pl