Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 04 mar 2018, 19:58 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 01 mar 2018, 23:10
Posty: 3
Podziękował: 2 raz
Pomógł: 0 razy
Witam serdecznie!
Posiadam serwer z zainstalowanym Hyper-v 2012 w wersji core. Stoją sobie na nim trzy maszyny wirtualne. Trochę czytałem czym można zapewnić darmową kopię bezpieczeństwa i wybrałem darmowe narzędzie firmy Altaro. Problem w tym, że darmowa wersja oferuje backup dwóch maszyn. Do trzeciej maszyny wypróbowałem veeam backup free. Ku mojemu ździwieniu nie ma w nim harmonogramu zadań! Czy ktoś z Was mógłby mi podpowiedzieć co z tym zrobić aby veeam robił kopie automatycznie ? ewentualnie jakiś inny darmowy program godny polecenia. Z góry dziękuję :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 05 mar 2018, 16:54 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 5080
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 13 raz
Pomógł: 131 raz
Oczywiście, że jest harmonogram w Veeam. Podczas tworzenia zadania backupowego pojawia się okienko z poziomu którego możesz zdefiniować częstotliwość backupu:
https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 05 mar 2018, 16:58 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 01 mar 2018, 23:10
Posty: 3
Podziękował: 2 raz
Pomógł: 0 razy
Washi pisze:
Oczywiście, że jest harmonogram w Veeam. Podczas tworzenia zadania backupowego pojawia się okienko z poziomu którego możesz zdefiniować częstotliwość backupu:
https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... tml?ver=95

Ja myślałem, że tutaj backup robi się przez "veeam zip", a copy files skopiuje mi tylko określone pliki, a nie backup całej maszyny. Jak to jest ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 06 mar 2018, 00:50 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 5080
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 13 raz
Pomógł: 131 raz
Wybacz. Dawno nie korzystałem z edycji Free Veeam Backup and Replication.
Oficjalny skrypt PowerShell udostępniony przez Veeam za pomocą, którego możesz zautomatyzować sobie działanie VeemZIP znajdziesz pod tym adresem:
https://www.veeam.com/blog/wp-content/u ... ted-HV.zip

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/



za ten post Washi otrzymał podziękowanie od: M52B28
  Ocena: 50%
Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 06 mar 2018, 01:09 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lis 2008, 22:13
Posty: 1889
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 3 raz
M52B28 pisze:
Posiadam serwer z zainstalowanym Hyper-v 2012 w wersji core. Stoją sobie na nim trzy maszyny wirtualne.

Możesz sobie również przetestować, rozwiązanie Vembu BDR Suite. W edycji bezpłatnej akurat zyskujesz wsparcie dla 3 VM na poziomie Enterprise!

_________________
www.virtual-it.pl - porozmawiajmy o wirtualizacji!



za ten post LukaszW otrzymał podziękowanie od: M52B28
  Ocena: 50%
Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 09 mar 2018, 13:20 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 01 mar 2018, 23:10
Posty: 3
Podziękował: 2 raz
Pomógł: 0 razy
Szkoda, że trafiłem tak późno na to forum. Wypróbuję obydwa powyższe rozwiązania. Aktualnie uruchomiłem vembu i teraz czas na testy. Dziękuję!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Copyright © 2008-2012. All Rights Reserved Virtual-IT.pl