Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 25 lut 2018, 17:01 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 18 sty 2010, 23:49
Posty: 4
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam,
Chcę przenieść VM z dysku twardego na laptopie( brak miejsca na partycji) na zewnętrzy HDD.Skopiowałem katalog z VM z laptopa na zewnętrzy HDD.Potem w Ustawieniach /Pamięć odłączyłem VM.Potem próbowałem dołączyć do kontrolera IDE istniejący dysk z skopiowaną VM z zewnętrznego HDD.Niestety pojawia się błąd.Nie mogę wykonać clona VM gdyż nie mam miejsca na HDD w laptopie.
Czy ktoś z osób na forum mógłby mi pomóc.Byłbym wdzięczny.Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 28 lut 2018, 01:04 
Offline
V-desktop

Rejestracja: 01 kwie 2009, 09:52
Posty: 144
Podziękował: 6 raz
Pomógł: 3 raz
Witaj,

uściślij jaki system na laptopie i z jakiej technologii wirtualizacji korzystasz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 17 kwie 2018, 23:07 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 18 sty 2010, 23:49
Posty: 4
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Używam VirtualBox-a na Windowsie 7 a VM-ka to Win 7


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 25 kwie 2018, 10:08 
Offline
V-desktop

Rejestracja: 01 kwie 2009, 09:52
Posty: 144
Podziękował: 6 raz
Pomógł: 3 raz
Operacje przenoszenia przeprowadzasz w kilku krokach. !! Przed przeniesieniem tej VM o której mowa, zrób sobie test na innej maszynie by mieć pewność, że wszystko działa poprawnie!!

1. Wyłącz maszynę wirtualną (Power Off)
2. Następnie wejdź w ustawienia dysku VM (Settings / Storrage), zaznacz dysk *.vdi i odłącz go (ikonka z minusikiem)
3. Z menu otwórz Virtual Media Manager wybierz dysk, który chcesz przenieść i wybierz Usuń/Remove. W okienku, które wyskoczy wybierz Remove a w kolejnym Keep / Zachowaj by plik pozostał na dysku.
4. Skopiuj plik wirtualnego dysku do nowej lokalizacji
5. Ponownie przejdź do ustawień maszyny wirtualnej (Settings/Storage) i wybierz Add Hard Disk i wybierz Choose existing disk (istniejący dysk)
6. Uruchom maszynę wirtualną :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 30 kwie 2018, 19:52 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 18 sty 2010, 23:49
Posty: 4
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Dzięki za poradę. Pozdrawiam :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Copyright © 2008-2012. All Rights Reserved Virtual-IT.pl