Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 18 gru 2016, 20:03 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 26 maja 2010, 22:53
Posty: 12
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 0 razy
Hej,

aktualnie Altaro VM Backup mam zainstalowany na fizycznej maszynie z Windows 10, chciałbym przenieść konfigurację instalacji na inny komputer, ale nie do końca wiem jak się za to zabrać, na stronie Altaro nie znalazłem (może nie potrafię szukać) informacji na ten temat. Ktoś pomoże?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 gru 2016, 00:48 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 4794
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 13 raz
Pomógł: 127 raz
1. Na nowym komputerze zainstaluj świeżą instalację Altaro VM Backup (nie uruchamiaj oprogramowania po instalacji)
2. Na nowym komputerze podmień folder C:\ProgramData\Altaro tym samym folderem z instancji pierwotnej
3. Uruchom VM Backup na nowym komputerze
4. Zweryfikuj licencję, podaj klucz
5. Jeśli tworzyłeś backup na zasobach wymagających uwierzytelnienia to w Backup location pojawi się komunikat o błędzie. Edytuj i podaj hasło do zasobów.

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/



za ten post Washi otrzymał podziękowanie od: samsom
  Ocena: 50%
Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 gru 2016, 18:33 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 26 maja 2010, 22:53
Posty: 12
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 0 razy
OK. Dzięki za pomoc. Wygląda an to, że wszystko działa. W prawdzie pojawiła się informacja: "This Backup requires to be started from scratch" i musiałem zrobić full backup ale to nie problem, bo nadal mam dostęp do poprzednich kopii zapasowych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 gru 2016, 15:25 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 4794
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 13 raz
Pomógł: 127 raz
samsom pisze:
OK. Dzięki za pomoc.


Okazuje się, że wyważyłem otwarte drzwi. Pod tym linkiem znajdziesz Altaro Config Restore Tool: http://www.altaro.com/vm-backup/downloa ... re-cli.php

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/



za ten post Washi otrzymał podziękowanie od: samsom
  Ocena: 50%
Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 gru 2016, 01:04 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 26 maja 2010, 22:53
Posty: 12
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 0 razy
Przyda się następnym razem :ok:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Copyright © 2008-2012. All Rights Reserved Virtual-IT.pl