Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: web deskop?
PostZamieszczono: 07 sty 2014, 16:08 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 07 sty 2014, 15:43
Posty: 10
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam
Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum chciał bym sie przywitac
Zastanawia mnie jedna rzecz czy istniej taka opcja aby zadalny pulpit udostepnic w przeglądarce?
Mam postawionego vsphare i na nim kilka wirtualek, chciał bym miec dostep do nich bez uzycia klienta rdp lub vnc?
Ponieważ kożystam z równych maszyn na codzien, często nie swoich z róznymi systamami szukanie w każdej klienta rdp i wyskasowywanie danych po rozłaczonej sesji jest troszke uperdliwe.
Dlatego wymysliłem sobie takie cusik, a ponieważ jestem początkującym pytanie kieruje do Was koledzy o pomoc.

Pozdrawiam Seba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 07 sty 2014, 19:49 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 4817
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 13 raz
Pomógł: 127 raz
Witaj na forum.

jeśli korzystasz z infrastruktury VMware, to w obecnym stanie możesz użyć webowego ThinVNC.

Jeśli to nie to o co Ci chodzi to pozostaje chyba jedynie VMware Horizon View i wówczas masz do dyspozycji VMware Horizon View HTML Access...

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 07 sty 2014, 21:11 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 07 sty 2014, 15:43
Posty: 10
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
rozumiem ze horizon viwer to płatne rozwiązanie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 07 sty 2014, 22:57 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 4817
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 13 raz
Pomógł: 127 raz
Tak. VMware Horizon View (dawniej znany pod nazwą VMware View) jest płatnym pakietem.

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 07 sty 2014, 23:27 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 07 sty 2014, 15:43
Posty: 10
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
i cena jak początkującego powala...
a znowu ten tighrdp troch wolno dziala....
i chyba nici z desktopu w chmurze...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 29 sty 2014, 15:53 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 06 sty 2014, 12:41
Posty: 24
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 4 raz
No, niekoniecznie, zobacz tutaj :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 29 sty 2014, 15:59 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 06 sty 2014, 12:41
Posty: 24
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 4 raz
Oczywiście w ten sposób html access nie zadziała ale thinvnc można zastąpić czymś innym ;)
Jak masz cierpliwość to za jakiś czas pokażę jak uruchomić Workspace (i dostęp przez html), licencja na 60 dni myślę że nie jest do pogardzenia ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 19 wrz 2014, 09:20 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 06 sty 2014, 12:41
Posty: 24
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 4 raz
No więc jest to już możliwe!

VMware wraz z nowym View rozszerzyło Direct Connect plugin o opcję HTML Access :-)

Do działanie nie potrzebuje to to infrastruktury View!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 26 wrz 2014, 14:38 
Offline
V-aplikacja
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 mar 2013, 00:26
Posty: 55
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 2 raz
Chyba że przypisze karte grafiki jako PCI-Passthrough ;) to odrazu będzie miał obraz z wirtualnej maszyny na ekranie monitora.

_________________
http://wirtualizacja.blogspot.com/

SuperMicro X10SLL+-F/Intel Xeon E3-1231v3@3,4Ghz/SilentiumPC FERA3 HE1224/FractalDesign Define R/Samsung DDR3ECC (4x8GB)/LSI MegaRaid9260-8i/SSD Kingston 128GB/WD Black2x2TB/RAID6 WD Red3TBx6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: web deskop?
PostZamieszczono: 03 gru 2014, 20:33 
Offline
V-początkujacy

Rejestracja: 07 sty 2014, 15:43
Posty: 10
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
a jaki jest koszt View-a, ktoś się oriętuje? rozumiem iż istnieje wersja 30 dniowa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Copyright © 2008-2012. All Rights Reserved Virtual-IT.pl