Virtual-IT.pl
http://www.virtual-it.pl/forum/

VMware 6.7 - networking
http://www.virtual-it.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=11746
Strona 1 z 1

Autor:  forall [ 11 sie 2020, 12:25 ]
Tytuł:  VMware 6.7 - networking

Witam,

W VMware mało się poruszam a przyszło skonfigurować 3 hosty... VMware zainstalowany, VCSA zainstalowane no i teraz przyszedł czas. żebym dodał do istniejących hostów adresację dla iSCSI..
Tworzę virtual-switch, dodaję kartę fizyczną i na końcu ustawiam sieć jaką ma mieć vkernel...
Wszystko przechodzi ok ale ja tej sieci w VCSA przy danym hoście w "network" nie widzę ale jak się zaloguję na niego przez weba bezpośrednio to ta sieć jest :(((( Na odwrót jak zrobię czyli na konkretnym hoście skonfiguruję sieć to też tego nie widze w VCSA.. Nie dodałem jeszcze licencji bo się klient ociąga z ich wysłaniem.. czy to może mieć wpływ na to?

Drugie pytanko to czy do jednego Vswitcha można dodać dwa rożne port group każdy z osobną kartą fizyczną i różnymi sieciami?

Autor:  traperx [ 12 sie 2020, 10:34 ]
Tytuł:  Re: VMware 6.7 - networking

cześć,

Jak masz problem z VMware mozemy pogadac w wiekszym gronie na polskim slacku społeczności VMware https://join.slack.com/t/vmwarecommunit ... yrmsJSsqrA

Jak juz tam będziesz dodaj sobie kanał o vsphere...albo zagadaj zemną, moze będzie szybcej.

Pozdrawiam
Sebastian Grugel

Autor:  Cool Man [ 12 sie 2020, 12:45 ]
Tytuł:  Re: VMware 6.7 - networking

@forall
Czy przypadkiem nie chodzi o dodanie twojego konto do lokalnych administratorów na serwerze vcenter?

Co do grup portów kilka fizycznych kart to możesz zrobić uplink z grup.

@traperx
Wiem, ale nie powiem bo reklamuję swoją grupę. Chyba nie tędy droga do rozsądnego budowania społeczności. Typowe dla rodzimego podwórka, od programistów po adminów. Tak wiele jeszcze musimy nauczyć się z anglojęzycznych grup. <Facepalm>. Słabe to :(

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/