Virtual-IT.pl - wirtualizacja cloud computing storage SDx data center
Altaro VM Backup

15 najlepiej płatnych certyfikacji w 2017 roku
15 najlepiej płatnych certyfikacji w 2017 roku

Od specjalistów IT bardzo często wymaga się posiadania dodatkowych certyfikatów potwierdzających umiejętności w obszarze, za który są odpowiedzialni. Odpowiednie certyfikaty, w parze z posiadanymi kompetencjami oraz determinacja związana ze zdobywaniem wiedzy, często pomagają wspiąć się na kolejn...

Czytaj więcej...

Inwestycje w chmurę będą rosły o blisko 19 proc. rocznie
Inwestycje w chmurę będą rosły o blisko 19 proc. rocznie

Polskie firmy coraz powszechniej wdrażają rozwiązania oparte na chmurze obliczeniowej, doceniając korzyści oraz oszczędności w wydatkach na IT. Eksperci prognozują, że rynek ten będzie w najbliższych latach rósł skokowo, a technologia cloud computing wkrótce będzie w stanie zaspokoić wszystkie potrzeby biznesowe fir...

Czytaj więcej...

Raport Veeam: ciągłość działania usług IT poważnym wyzwaniem dla polskich firm
Raport Veeam: ciągłość działania usług IT poważnym wyzwaniem dla polskich firm

Badanie firmy Veeam Software, innowacyjnego dostawcy rozwiązań, które zapewniają stałą dostępność na potrzeby przedsiębiorstw działających non stop (Availability for the Always-On Enterprise), pokazuje, że ponad połowa organizacji w Polsce zmaga się z przystosowaniem firmowej infrastruktury do wymogów now...

Czytaj więcej...

Czy ufamy chmurze? - Raport Intel Security
Czy ufamy chmurze? - Raport Intel Security

Tylko jedna trzecia (34%) osób przebadanych w ramach nowego projektu Intel Security uznała, że członkowie najwyższego kierownictwa w ich organizacjach w pełni rozumieją kwestie bezpieczeństwa chmury obliczeniowej. Kompletne wyniki ankiety wskazują na ogromną, wręcz krytyczną potrzebę zwiększania poziomu zaufania do ...

Czytaj więcej...

Altaro VM Backup 7.6 na horyzoncie!
Altaro VM Backup 7.6 na horyzoncie!

Wielkimi krokami zbliża się nowe wydanie Altaro VM Backup, rozwiązania przeznaczonego do tworzenia kopii zapasowych maszyn wirtualnych działających pod kontrolą hypervisorów Microsoft Hyper-V oraz VMware vSphere/ESXi. W nowej wersji Altaro VM Backup oznaczonej numerem 7.6 wprowadzono kilka istotnych usprawnień. ...

Czytaj więcej...

Dwie trzecie firm z sektora MŚP już wybrało chmurę
Dwie trzecie firm z sektora MŚP już wybrało chmurę

Z raportu "Chmura w MŚP. Zaufanie czy ostrożność przedsiębiorców?" opracowanego przez Onex Group wynika, że już 67 procent małych i średnich firm w Polsce korzysta z rozwiązań chmurowych. W porównaniu z badaniami przeprowadzonymi przed rokiem odnotowano 16 procentowy wzrost. Choć na pierwszy rzut oka taki...

Czytaj więcej...

Bezpieczeństwo IT - w chmurze czy lokalnie?
Bezpieczeństwo IT - w chmurze czy lokalnie?

Jak wskazuje Gartner jednym z głównych trendów w gospodarce światowej jest dziś Cloud Shift, czyli coraz silniejszy nacisk na wykorzystanie chmury obliczeniowej. Analitycy tej firmy twierdzą, że do 2020 roku niewykorzystywanie chmury będzie w przedsiębiorstwach zjawiskiem tak rzadkim, jak obecnie brak dos...

Czytaj więcej...

Aktualności

Sesja - Rzeczywistość wirtualizacji x86: różnorodność hypervisorów

OnlineW dniu dzisiejszym, tj. w czwartek 11 października, odbędzie się sesja internetowa, organizowana przez firmę Red Hat - The Reality of X86 virtualization: Hypervisor Diversity - poświęcona wirtualizacji z wykorzystaniem KVM (Kernel-based Virtual Machine).


Zdrowy rozsądek sugeruje, by przedsiębiorstwa standaryzowały infrastrukturę i bazowały na pojedynczym hypervisorze. Ale rzeczywistość jest często zupełnie inna. Ostatnie badania opublikowane przez Gabriel Consulting Group pokazują, że powszechnym zjawiskiem jest używanie wielu hypervisorów w centrum danych, również w tych opartych na KVM (Kernel-based Virtual Machine), jako najszybciej rozwijającym się hypervisorze.

Podczas webinarium, prelegenci odkryją przed słuchaczami trend "hyperversity" i strategiczne znaczenie różnorodności hypervisorów w przedsiębiorstwie, podzielą się doświadczeniem z pracy w środowiskach chmurowych zbudowanych na bazie wielu hypervisorów oraz wyjaśnią jak czerpać korzyści i z powodzeniem zarządzać różnorodnością hypervisorów dzięki Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) i produktów IBM.

Sesje poprowadzą Dan Olds, konsultant z Gabriel Consulting Group, Peter van den Muijsenberg, menedżer projektu i usług konsultingowych w SLTN, John Rinehart, menedżer produktu Red Hat Enterprise Virtualization w Red Hat oraz Adam Jollans, dyrektor programowy z działu Linux and Open Virtualization Strategy w IBM.

Dzięki temu, że sesja odbędzie się dwukrotnie, każdy z uczestników będzie mógł wybrać dogodny dla siebie termin.

Data: Czwartek, 11 pażdziernika 2012
Godzina: 15:00 / 20:00 czasu polskiego
I termin: 13:00 UTC / 9 a.m. (New York) / 3 p.m. (Paris) / 6:30 p.m. (Mumbai)
II termin: 18:00 UTC / 2 p.m. (New York) /  8 p.m. (Paris) / 11:30 p.m. (Mumbai)
-> Rejestracja